OH YEAH

Gissa vad jag nyss klarade? Från att inte ens kunna göra en enda, gjorde jag idag FJORTON armhävningar PÅ TÅRNA!!!!! Jag är så glad så jag nästan spricker!!!!!


Fisk- och skaldjursfrossa









Middag ute på glasaltanen idag, helt fantastiskt. <3

Min älskling



Det här är min bästa vän då jag ska träna.
Det är en Garmin-klocka med pulsmätare och gps som jag änvänder när jag är ute och springer eller promenerar. Jag brukar väldigt sällan använda pulsmätaren för jag tycker det är lite smådrygt att ha på mig den, så det först och främst gps-funktionen jag änvänder den för; för att se hur långt och hur fort jag tagit mig framåt. Utan den skulle jag inte ha en blekaste aning om hur jag tränat, om jag har blivit nå bättre.

Så är du ute och springer/går mycket kan jag verkligen rekommendera att köpa en sån här gps-klocka. Jo, jag vet att det finns ett antal appar och grejer till mobilen... Men jag är tveksam på om det fungerar lika bra, och så är det ju betydligt skönare att ha en klocka på armen än att släpa med telefonen???
Det finns många olika varianter att välja på i olika prisklasser, välj en efter dina behov. Jag lovar att träningen kommer bli mycket roligare! Klockan triggar en att köra lite längre och fortare varje gång! Du får koll på träningen och kan dokumentera dina resultat på ett enkelt sätt. Absolut värt pengarna enligt mig!

Omelett-lätt



Jag är så himla glad att något så bra som ägg existerar. Kokta ägg, stekta ägg, äggröra.... finns så mycket gott som man kan göra, och det bästa av allt är att det är LÄTT och går SNABBT att göra.
När jag inte har någon särskild mat i kylen eller inte orkar laga något så brukar jag ofta göra omelett. Ultimata lunchen. Och man kan variera den med en massa olika ingredienser och tillbehör! Min favvo just nu är att bara strö över ost, vända över halva och låta osten smälta, mmmmmm.....

Back on track!

YES! Jag är tillbaka igen! Idag var jag riktigt springsugen och begav mig ut på en 5kilometare. OCH, trots att jag hade ätit för lite innan så jag hade håll hela tiden och trodde jag skulle kräkas några gånger, så klarade jag det på strax över 26 minuter! Är så glaaaaaaaad! TAGGA VÅRRUSET!!!!!


Pannkaksfrukost





I morse var jag inte sugen på "vanlig frukost" så då lagade jag pannkisar!
Jag är helt förvånad över hur såna här lowcarb-varianter av pannkakor och våfflor och grejer kan vara så gott! Här kommer receptet på hasselnötspannkakor som jag tagit härifrån:

3 dl hasselnötsmjöl (en av sakerna jag beställde på nätet!)
3 tsk fiberhusk
0,5 tsk salt
50 g smör
2 dl mjölk
4 ägg

Snält smöret och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt smör, ägg och mjölk och rör om ordenligt. STEK! Späd eventuellt smeten med mer mjölk när den tjocknar.

Jag gjorde ca 1/3 av receptet (tog ett ägg) och då blev det två mindre pannkakor. Till hade jag crème fraiche, jordgubbar och lite agavesirap. MUMS!

JUST DANCE

Har du lite energi som behöver komma ut? Men du orkar inte åka till gymmet och köra värsta träningspasset? Skruva på partymusik på högsta volym och dansa loss där hemma!

Jag har alltid gillat dans, både att se på och utföra själv. Jag har gått på ett par danskurser i mitt liv, men aldrig på någon avancerad nivå över huvud taget, bara för att det är kul lixom. Jag skulle kunna gå en kurs i vilken dansstil som helst, allt från hip-hop till tiodans. Går ofta och tänker på att jag borde börja på något, men har inte riktigt blivit av på senaste tiden då jag inte vetat hur min närmsta framtid kommer bli, om jag ska bo kvar där jag bor osv...
Jag gick faktiskt på magdans en termin för ca 2 år sedan, det var grymt! Blir ingen konditionsträning direkt då man mest står på samma ställe hela tiden (i alla fall på nybörjarkursen), men det tar som tusan i mage, rygg och armar. Och det är KUL!

Nu vet jag att jag blir kvar där jag är i mitt liv ett tag till, så kanske borde anmäla mig till någon danskurs... Men fram tills dess tänker jag, då det börjar krypa i kroppen, dansa fuldans för mig själv! Gratis träning! Haha.


Underskatta ej vispgrädden!



Vispgrädde används alldeles för lite tycker jag. Det är ju jättegott, innehåller inga kolhydrater och mättar bra. Vispad är den god till både mellanmål och efterrätter, och som den är funkar den utmärkt till såser, soppor, gratänger mm. Jag brukar hälla i en skvätt grädde i äggröran, det förhöjer definitivt smakupplevelsen! Kan även vara kul att använda vispad grädde i matlagningen, tex i gratänger. HÄR är ett gott recept på en sådan maträtt.

I lördags åt vi fläskfilé och gjorde en grönpepparsås till, självklart gjord på vispgrädde:



Så jäklarns gott ju! Mycket godare än om den hade varit gjord på mjölk eller vanlig matlagningsgrädde.


Så iväg till mataffärn nu :))


Fredagstapas



gotti gotti

GLÄDJE


Paket till mig!

Det är alltid lika kul att få hämta ut paket, även om det är en själv som beställt och man vet precis vad det innehåller.



Idag hämtade jag ett paket med varor som jag beställt från Bodystore. Och med varor menar jag MATvaror. Om man ska gå på lågkolhydratskost så kan dessa fem ting vara bra att ha hemma:



- Hasselnötsmjöl
- Mandelmjöl
- Sukrin (sötning)
- Kalorifritt vaniljsocker
- Vaniljpulver


Uppdaterar er senare om vad jag kommer att använda allt till!


LCHF-macka

Jag gjorde ju ett LCHF-knäckebröd för ett tag sedan. Det blev himla bra, har redan ätit upp nästan allt själv! Men om man vill ha ett mjukt bröd, och behöver äta på direkten, så kan jag rekommendera det här supersnabba receptet som också kommer från LCHF för hela familjen:

1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 krm salt (jag brukar ha i max ½ krm, tycker det blir för salt annars)
25 g smör

Vispa ägget med en gaffel, tillsätt mjöl och salt. Blanda ihop. Smält smör och häll i. Dela upp smeten i två mindre skålar och grädda i mikron i ca 2 min eller tills du ser att brödet blir fast.




Så såg det ut när jag åt mackorna till frukosten häromdagen. Blir alltså ganska små...

Första gången jag gjorde de här bröden hade jag inget mandelmjöl hemma, så jag gjorde eget genom att bara mixa mandlar i en matberedare. Och jag måste säga, nu efter att jag har provat med köpt mandelmjöl, att jag tycker det är betydligt godare med det egengjorda "mjölet". Men det beror ju på vad man gillar. Det blir mer mandel-smak med mixade mandlar, och jag upplever att det blir lite saftigare? Det är bara att prova sig fram :)


HOCKEYDAX

Jag har aldrig varit ett fan av ishockey, men när Brynäs är i SM-final så är det en helt annan femma. Jag kan egentligen se på vilken sport som helst bara jag sätter mig in i det, och är det på den här nivån så är det ju alltid kul.
I söndags stod hela stan stilla när Brynäs mötte Skellefteå i matchen som vi alla förväntade oss skulle avgöra, men tyvärr... Jag och lite familj och släkt spenderade kvällen på Allstar. Jag käkade ryggbiff som var jättegott, och all annan mat såg också kalas ut, rekommenderas starkt!
Och eftersom det nu inte gick som vi önskat för Brynäs, men vi ändå var väldigt nöjda med vårt besök, så bokade vi bord där till nästa match också haha. Läste faktiskt i tidningen att bara en timme efter slutsignalen i söndags så hade det blivit fullbokat till tisdagen!

Aaaaaah är så himla trött efter två kvällar med alldeles för lite sömn, förstår inte hur jag ska kunna hålla mig pigg och i stånd att hejja sönder hela kvällen. Och det gråa tryckande vädret gör ju inte det hela bättre...
NÄ NU får jag tagga till! Trycka i mig ett par koppar kaffe och eventuellt (jaaa jag måsteeee....) köra lite styrketräning.

Vi laddar om igen inför kvällens bortamatch och hoppas på att guldet följer med hem!!!!!

Morgonprommis



Idag var väckarklockan ställd på 04:30. Låter helt sjukt nu när jag tänker på det, och ja, det är lite väl tidigt alltså... Ska man gå upp då borde man egentligen gå och lägga sig senast nio på kvällen och det funkar inte för mig, hur jag än försöker så kommer jag aldrig i säng tidigare än klockan tio. Så jag var ganska trött när mobilen ringde och jag blev påmind om att jag ska ut på POWERWALK.

Jag har mååååååånga gånger ställt klockan tidigare för att hinna träna på morgonen, men så när klockan väl ringer känner jag mig fruktansvärt osugen på att lämna sängen för att bege mig ut i kylan, stänger av alarmet och somnar om...  Förstår inte riktigt hur jag tänker där, man är ju aldrig sugen att kliva upp? Jag vet så väl när jag ställer alarmet på kvällen att jag på morgonen kommer göra allt för att hitta ursäkter för mig själv för att slippa, men ändå tillåter jag att jag får somna om?! Blir arg på mig själv!

Men idag var det annorlunda. Jag har sedan nästan en vecka tillbaka varit ovanligt opepp gällande mat och träning. Jag som älskar att springa har sprungit ynka 3 km på en vecka och jag har inte haft lust att planera och laga mat, bara varit sugen på mackor... Så när jag låg framför tv:n igår och avgjorde att jag inte orkade ta mig ut och träna fick jag dåligt samvete och bestämde mig för att jag får helt enkelt bara tvinga mig ut den här jäkla opepp-perioden. Därför lyckades jag komma upp ur sängen när klockan ringde imorse, och jag menar; så fort man väl kommit ut så är det ju bara skönt. Det är lite mysigt halvmörkt ute, helt tomt på människor och trafik, bara fåglarnas kvitter... Det ger en himla bra start på dagen.

Fast promenaden botade mig tyvärr inte... Jag hoppas verkligen att det vänder snart för jag måste ju försjutton träna inför loppen jag ska springa! GE MIG MIN HÄLSOPEPP TILLBAKA :(

Söndagsbrunch?




Kände mig lite amerikansk idag haha


Dessert



När vi var och handlade sist stötte jag på en burk mascarponeost. Det var jättelänge sedan jag åt det sist, kom inte ihåg hur det smakade ens, så var bara tvungen att köpa det. Man brukar väl oftast ha det i desserter så jag försökte slänga ihop något gott att smaska på till Let's dance i fredags, och jag lyckades!

Ingen hälso-dessert det här, men ändå liiiite nyttigare än de flesta efterrätter, haha:
Mixa några digestivekex, ett par mandlar och en klick smör.
Blanda mascarponeost med lite naturell yoghurt för att få en lösare konsistens, och i med lite flytande honung.
Ta nå snygga glas eller skålar och varva kexblandning, bär (jag använde blåbär och hallon), ost och vispad grädde.
ÄT OCH NJUT.


Mmmmmmmmm



Grillad fläskfilé och ädelostsås. Det är fredag.

En träningsvecka

Jag skriver ju en hel del om träning, men hur mycket och vad tränar jag egentligen? Här kommer en exempelvecka:


Mån: Intervall-löpning 35 min

Tis: Styrketräning överkropp

Ons: Löpning 1 mil

Tors: Cykling ca 6 km + styrketräning överkropp

Fre: Vilodag...

Lördag: Powerwalk 50 min

Söndag: Spinning/styrka-pass på Korpen

Måste bort med fusket...


Jag har inga problem alls med att hålla mig ifrån kolhydrater i maten såsom pasta och ris eller "vanligt" bröd. Men jag har väldigt svårt att inte ta om det finns godis eller kakor hemma eller på jobbet. Särskilt direkt efter att jag ätit lunch eller middag brukar jag känna att jag vill ha något litet gott. Och det är inte så att jag står och tänker "nej jag borde inte ta den här godisen.." och tar ändå, utan jag bryr mig inte alls?! Blir tokig på mig själv att jag blir så i de stunderna. Och det dummaste av allt är att jag ofta inte ens är särskilt sugen, känner inget sockerbehov, jag tar bara ändå, bara för att det finns där och jag vet att det smakar gott.
Detta brukar ofta resultera i att jag bara blir äcklad efteråt (som när man blir sockrig på tänderna efter att man ätit godis, usch) och ångrar mig att jag stoppade i mig godsaken. Känns ju väldigt onödigt.

Det har varit perioder då jag har haft total noll-tolerans mot kolhydrater (och därmed alla sötsaker). Senaste gången höll jag på i ca två veckor och sedan insåg jag att jag inte alls mådde bra av det. Eftersom jag inte är överviktig eller har värsta socker-beroendet så är det inte så viktigt att jag är så pass strikt, och en kaka någon gång ibland kommer inte att göra någon stor skillnad. Därför har jag sagt till mig själv att jag får äta sötsaker ibland och bara om jag verkligen vill ha, tex om man gör besök hemma hos någon som bjuder på dessert. Men det går ju lite som det vill det där... Det är så vårt att sätta gränsen. Hur mycket är för mycket?



Vad gör man då åt detta?

1. Mitt bästa sätt att försöka minska på sockerbomberna är att alltid ha tuggummi till hands. Då har man något att tugga på ett tag och dessutom brukar man inte vara så sugen på att äta något annat ett tag efteråt pga mintsmaken.

2. Kaffe är också ett knep, även om det inte heller är så bra för kroppen i större mängder...

3. VATTEN kan vi alla behöva få i oss lite extra av och det mättar magen en stund i alla fall. Prova mineralvatten, jag tycker att jag blir mer "mätt" av det.

4. Sist men inte minst: samla på sig en massa recept på goda men mer nyttiga godsaker och efterrätter, finns hur mycket som helst på nätet och i böcker och tidningar!




Har DU något förslag???

Beroende



Jag har världens dille på ost.
All ära till långlagrade ostar, mögelost, parmesan och andra lyxostar, men att hyvla några skivor vanlig jäkla herrgårdsost och stoppa direkt i munnen är ju bara så gott!!

Sommarlunch





Åååååh vad härligt med lite sol!
Solen är stark nu, så var försiktig med den vinterbleka huden! Jag satt ute i en halvtimme och var röd på bröstet när jag kollade i spegeln, så det blev att ta fram solkrämen. Jag älskar solkräm, luktar så gott och somrigt<3
För att få ännu mer sommarkänslor så gjorde jag en god lunch bestående av en sallad med avocado och pesto-vinegrette, kallrökt lax och en klick turkisk yoghurt. Så mumsigt!

I EXTAS



Det här var SÅ SJUKT GOTT?!?!?!?!

Har precis gjort "bananplättar". Mosa en banan och blanda i två ägg, kardemumma och kanel. Servera förslagsvis med keso utblandat med lite naturell yoghurt.

Hade inte alls väntat mig det att det skulle vara så gott. Tänkte att det skulle smaka omelett med en hint av banan, men alltså, detta var himmelriket... Jag fullkomligt skrek när jag tog första tuggan och familjen undrade vad håller knäppskallen på med?
Och ja, jag är kanske bara en knäppskalle som är alldeles för galen i mat, för ingen annan i familjen blev särskilt imponerade av rätten haha.

Men jag är då nå otroligt imponerad och kan lätt tänka mig detta som en efterrätt. Med några bitar mörk choklad i... och vispgrädde... mmmmmmmmm......

Träning på riktigt



Idag har jag tränat riktigt HÅRT och SKITIGT.

Jag berättade tidigare att en av mina favoritsätt att träna på är att köra intervallträning i backe, dvs kuta upp för en grus/sandbacke flera gånger. Idag var det premiär för i år och jag hade som mål att springa upp 8 ggr. DESSUTOM så hade mina träningskamrater kommit på att vi skulle göra armhävningar efter varje intervall(!!). Så det var bara att bita ihop och sätta ner händerna i skiten!

Det kändes pissjobbigt och omotiverat precis när vi klev ur bilen, men så fort jag hade sprungit några gånger mindes jag hur kul det var och kände mig tokpeppad att riktigt köra ur musten! Och när jag hade gjort mina åtta så var jag så i träningsruset att jag slog till med två extra och dubbelt så snabba intervaller. Så himla värt det! Hade ångrat mig jättemycket efteråt om jag inte gjort det. Det där lilla sista gör så mycket, då du pressar dig till max, det är det som gör att du förbättrar dig.

Jag blir så glad när jag inser att jag är över den tröskeln, att jag bara tycker träning är kul och vill bli bättre hela tiden. Känner mig stark nu!

Enkel vardagslyx



Turkisk yoghurt, hackade nötter och lite ringlad honung<3

Måndag i matväg


Frukost: Omelett med köttfärs, fetaost och crème fraiche. Gick tyvärr sönder när jag skulle lägga den på tallriken :( så ser inte så fint ut... men gott vare!




Lunch: Våfflor, och den här gången NYTTIGA sådana. Blev förvånansvärt gott! Så goda att jag nästan hellre hade skippat grädde och bär och ätit dem bara som de är! Tror också att de skulle vara supermumsiga med mer matiga pålägg som tex crème fraiche och räkor.

Receptet hittade jag HÄR (som för övrigt är en av mina favvobloggar just nu, mycket inspirerande!).




Middag: Premiärgrillning! Fläskkotlett med ugnsrostade rotfrukter och en sås på chevréost och crème fraiche. MUMMA.

...

...det blev LCHF-knäckebröd!



Receptet kommer från den fantastiska boken LCHF för hela familjen.

Du behöver:
200 g solrosfrön
60 g linfrö
100 g sesamfrö
2 msk fiberhusk
lite salt
5 dl vatten

Gör så här:
Värm varmluftsugnen till 160 grader.
Blanda alla ingredienser och låt stå i 10 min.
Bred ut smeten på bakplåtspapper på två plåtar.
Skär i 16 bitar per plåt (jag glömde göra detta hehe så fick bryta så gott det gick efteråt...).
Grädda i 1 tim och 10 min.

KLART!

Så enkelt att göra och så gott med bara smör och ost på. Knapra på!

Håller på att baka lite




fortsättning följer.............

Påskdagen



Har dagen till ära på mig påskstrumporna!

GLAD PÅSK





















Familj och släkt, god mat, härliga promenader, utflykter, kaffe i solen och fräknar på näsan. Har haft en underbar påskhelg ute i stugan.


Tjuvstarta helgen

Det blev påskhelg och självklart började helgmyset redan på torsdagen med go'middag och ett glas rött.




Vinboxen hade stått i kylen, så den fick ligga på värmning framför ugnen haha! Vet inte hur bra det är för vinet att göra så... men det smakade gott i alla fall ;)


SHOES




Igår invigde jag min nya promenadskor (mitten)!
Något ni absolut ska överväga om ni springer och går mycket är att ha separata skor för de olika tillfällena. Man rör ju sig på olika vis när man springer och går så har man bara ett par skor kan man enklare få skavsår, de slits ut fortare och man kan uppleva att de är obkväma och inte ger stöd när man väl ska springa.
Jag köpte visserligen löpardojjer att promenera i, för jag vill kunna springa i dem om jag tex åker på semester och inte vill ha med ett par extra skor, men annars: Köp nå vanliga sköna gåskor och satsa sedan lite mer pengar på ett par riktigt bra springskor som passar dina fötter.

Mina gamla löparskor använder jag som "hoppa i-skor"/fritidsskor :)

Ett av dagens många

mellanmål!




Ställa om kosten?

Eftersom jag har utökat min träning på senaste tiden så har jag själv funderat mycket på det här med hårdare träning och styrketräning i kombination med lågkolhydratkost.

Tidigare, då jag tränat ganska lågintensivt, så har jag aldrig upplevt några problem med att hoppa över kolhydrater. Jag har tvärtom bara upplevt bra förändringar. Jag känner mig allmänt piggare och friskare, magen fungerar bättre än någonsin (behöver aldrig vara stressad över långa toabesök, behöver väldigt sällan göra sådana besök över huvud taget, otroligt skönt faktiskt hehe) och så länge jag ser till att äta tillräckligt med fett så känner jag mig mätt länge och har bra uthållighet.

Nu när jag tränar både under längre tid och mer intensivt behöver jag såklart mer energi, men frågan är om jag bara behöver äta mer/oftare eller om jag behöver lägga till mer kolhydrater.
Personligen tror jag det gäller att lyssna lite till sin egen kropp. Enligt vad jag hört och läst så ska man kunna klara sig på en kost med mycket litet kolhydratinnehåll (i princip inget alls), men att ändå många presterar bättre med lite högre. Med "lite högre" menar jag ändå att procenten är hyffsat låg.

Även om jag under många måltider skippar kohydrater helt så går det inte en dag utan att jag fått i mig mer eller mindre mängd av det. Jag har aldrig kört strikt LCHF utan har alltid tillåtit mig att äta müsli, rotsaker, någon käckemacka lite då och då och ibland frukt. Dessutom så har jag svårt att tacka nej till sötsaker när det bjuds på eller ligger hemma i skafferiet... så egentligen ligger jag nog på ett högre intag av kolisar än jag tänker och behöver antagligen inte stoppa i mig några extra mackor.



Absolut läsvärt om en som har klarat sig bättre än bra på lågkolhydratkost:
http://www.kostdoktorn.se/styrketraning-pa-lchf-fitnessguru/

"Jag tror inte problemet ligger i att man äter just kolhydrater i sig utan att vi äter alldeles för mycket kolhydrater och av fel sort. Livsmedelsbranchen har byggt upp en väldigt lönsam industri i att sälja näringsfattiga kolhydrater i överflöd. Jag är övertygad om att detta är den stora orsaken till de flesta välfärdssjukdomar idag."
Kan bara hålla med...


Är lite arg...

Jag blir fullkomligt tokig på att det ska bli en sådan grej av allting. Det skapas hälsosamma kost- och träningstrender, vilket bara är bra och motiverar fler människor (?!), men så finns det alltid de som stör sig på sådant som blir "inne" och måste berätta om och sprida hur dåligt det är och att det bara är en fluga.

Jag har sedan ett par år tillbaka, då jag började bry mig om min kropp, minskat på intaget av kolhydrater. Eftersom vi har möjligheten att veta vad som händer i våra kroppar så har det alltid varit självklart för mig att en sådan kost är mer hälsosam.

Då när jag började ändra mina matvanor och folk undrade, så förklarade jag att jag käkade mindre kolhydrater, lite åt GI-hållet, och jag fick "vad duktig du är!" som svar. Idag, om jag skippar pastan, så är det många som negativt kan slänga ur sig "jaha du håller på med det där LCHF..."
BLIR SÅ IRRITERAD. Bara för att det har fått ett namn så ska alla börja sätta sig emot det. Jag har ätit ungefär likadant ett bra tag nu, oavsett om det kallas LCHF, GI, LCHQ eller vad skjutton det är... Jag kallar det inte att jag går på en diet, jag äter SUND MAT.

Punkt slut.



KÖTTAR

Jag kör på rejält nu alltså. Idag åkte pappa och jag hem till morbror och gymmade. Det blev ett kortare men hårt pass med fokus på bröst, armar och axlar. Efteråt så joggade jag hem (6 km) i lugn takt. Skönt sätt att "varva ned" på efter styrketräning.

NU: Ladda på med proteiner! Lyxchorizo (95% kötthalt) och stekt ägg, mmmmums.

Avocadomellis



Avocado med en klick majonäs - bra mellanmål!

SÅ GLAD

JA! 5 km på 26 minuter! Är på god väg mot vårruset och mitt mål på 25 min! Nu kanske ni tänker, att det är ju nästan två månader kvar så jag borde kunna få ännu bättre tid än så. Men även om jag tränar upp mig och får superkondis nu så måste vi tyvärr tänka på det här med pollenallergi… Jag får betydligt sämre flås under sommaren på grund av de jäklarns partiklarna, blir nästan som astma ibland. Plus att jag inte alls springer lika bra när det är varmt ute, blir alltid helt slut och tung i huvudet. Så snabbare än 25 min kan jag nog inte fixa.

Min favvotid att springa är nu, småkallt och friskt!


MÅL


För att kunna genomföra förändringar är det viktigt att ha mål att sikta mot. Jag har alltid varit kass på det, har inte velat sätta mål för att jag inte har varit säker på om jag velat eller kunnat genomföra dom. Jag har trott att ”tar det som det kommer” skulle funka bättre hehe…  Självklart är det inte så.

Gör en lista med saker du vill åstadkomma, skriv under och låt dina nära och kära läsa!


MINA MÅL:

- Springa Vår Ruset (på under 25 min)

- Springa Gävle Kvartsmarathon
(och detta är inget jag bara ”har tänkt” kan jag säg er, utan det är klart och betart! :))

- Hålla vikten.  Jag är långt ifrån överviktig och behöver egentligen inte gå ner i vikt. Kunde önska att man vore lite mer slimmad på vissa ställen men jag har väldigt svårt att gå ner mer utan att svälta mig själv, så nöjer mig med målet att hålla mig på en stabil vikt, inte gå upp i annat än muskelvikt B)

- Bli starkare, och det ska inte bara kännas utan även SYNAS

- Prova på någon ny sport! Har tex aldrig svingat en golfklubba



Allt detta tänker jag klara genom att varva med intervallträning, springa längre distanser, powerwalka och verkligen maxa styrketräningen! Och åka till golfbanan så fort vädret tillåter ;) Kommer antagligen vara så himla dålig, missa bollen hela tiden och bli skitirriterad haha. Men någon gång måste man ju prova lixom...


ÄR PÅ G


Jag startade den här bloggen i första hand för min egen skull. Jag har alltid gillat att dokumentera minnen på olika vis, i både bilder och text. Och jag är en riktig kontrollmänniska som gillar att fixa och dona, planera och strukturera (börjar låta som ett cv detta…) så jag dokumenterar även allt viktigt jag ska göra och har gjort, tex min träning. En blogg är helt enkelt ett bra verktyg för att kunna titta tillbaka på hur jag har haft det, och det ger ordning och reda.

Den andra anledningen, och kanske egentligen den viktigaste, är att jag vill peppa mig själv till att fortsätta och förhoppningsvis förbättra min sunda livsstil. Jag har tränat regelbundet under längre tid, men jag har aldrig haft någon riktig motivation till att träna hårdare, blir snabbare och starkare. Dessutom är jag galen i mat och har svårt att motstå diverse ohälsosamma frestelser. Jag vill i så fall ha någon att göra det tillsammans med, tävla mot något eller ha någon som håller koll på mig och tokpeppar/tvingar mig till allt. Men eftersom jag inte har haft det så har det blivit att jag legat och nött på det gamla vanliga. MEN NU…

Genom att ha den här bloggen så känner jag mig mycket mer motiverad till att förbättra mig hela tiden. Jag får någonstans att dela med mig av mina framsteg och det känns roligare att tex laga god och nyttig mat om jag sedan kan låta andra inspireras av det. Det känns mer viktigt att göra rätt, och jag mår så bra av det!

Jag har redan kommit långt i min process och känner att jag är i ett bra tränings-flow med både konditions- och styrketräning. Jag har hittat mitt sätt att gå till väga så nu är det bara att köra!


Grötfrukost



I vanliga fall så försöker jag undvika kolhydrater till frukost (och alla andra måltider för den delen, men frukosten är jag mest noggrann med!), men idag var jag verkligen inte sugen på ägg eller någon kall plocktallrik. Och för att inte proppa i mig mackor som tidigare varit min drog, så väljer jag hellre en tallrik varm och god gröt.

Jag gjorde "Perrellis GI-gröt" haha. En lite nyttigare variant än vanlig havregrynsgröt. Blanda detta och spara i en glasburk med lock så har du gröt till fler tillfällen:

8 dl quinoaflingor (jag hittade inte på quinoaflingor i matbutiken så fick hoppa det, men det funkade bra ändå)
8 dl dinkelflingor
4 dl boveteflingor
1 dl vetegroddar
3 msk kanel

Koka 1 dl av grötblandningen i 1½ dl vatten + ½ dl mjölk. Släng gärna i en msk krossade linfrön för att göra magen glad och sänka grötens GI. Toppa med nötter, solroskärnor, lite hackat äpple eller blåbär och kall mjölk<3 Ett ägg till också så har du en toppenfrulle!

Tips: När man bara ska ha litegrann av torrvaror som dessa är det super att köpa på lösvikt. I visa matbutiker så finns Risenta-produkter på lösvikt ("blanda din egen müsli"). Kan ofta bli billigare och så slipper det samlas en massa halvfulla och alldeles för gamla förpackningar i skafferiet.




Sköna helger

Trots att jag spenderade hela lördagen med att göra högskoleprovet och att det har blivit skitkallt och snöat ute så har jag haft en skön helg. Enligt mig är de bästa helgerna de som känns långa. Inte av den anledningen att det varit långtråkigt, utan helt tvärtom, att man har gjort mycket trevliga saker. Visst går tiden fort när man har kul, men går det en hel dag utan att man gör något särskilt så tycker jag efteråt att dagen bara har försvunnit! Och det känns ju inget bra. Tycker tiden går alldeles för fort... Tänk hur långt ett år var när man var liten! Nu hinner man knappt blinka innan det är julafton igen.

Just den här helgen var så bra för att jag har fått äta SÅ HIMLA god mat. Både igår och idag har jag fått smakupplevelser från himlen.
Igår lagades det rådjurssadel, mos på potatis och jordärtskocka och rödvinssås (har tyvärr ingen bild). Och till det ett riktigt gott och fylligt rödvin. Det var det absolut godaste jag ätit på länge. Köttet smälte i munnen, moset var så sjukt gott att jag hade kunnat ätit det bara, och såsen var grädden på moset (hehe)! JAG DÖR, VILL HA DET NUUUUUU<3

Idag åt vi hemmagjorda köttbullar med morotsstuvning. Vet inte hur det blev så gott just idag, har ju lagat det många gånger förr. Jag har en terori om att precis som man kan ha bra hårdagar, så har man sina bra mat-dagar. Måste vara så för jag har aldrig tidigare känt mig så euforisk över en maträtt. Crazy banana.




Superfint utanför oss tidigare ikväll. Känns konstigt när det har varit dåligt väder hela dagen med stora svarta moln på himlen, snö och regn. Men faktiskt så är det då de häftigaste solnedgångarna kan uppstå.


Nu ska jag fira in påsken i förväg och stoppa i mig lite inlagd sill, dillsås och ägg :)


RSS 2.0