Ålesund



Hejvejs nu åker jag iväg en vecka till en av de vackraste platser jag vet <3

Gönsaks-tips



Hittade en spännande sak när jag var och handlade för ett tag sedan - vit paprika! Jag hade då aldrig sett det tidigare. Men jag gillade det! Smakade ungefär som en mildare variant av grön paprika (som jag inte är jätteförtjust i). Passar bra i diverse grytor, sallader, och även att steka/ungsbaka.

Vecka 21

Jag brukar aldrig planera in min träning för en hel vecka. Jag tar det lite som det kommer, beroende på hur jag har tid och hur jag känner mig. Men den förra veckan hade jag faktiskt lagt en plan som jag skulle försöka hålla. Den såg ut såhär:

MÅN: Vila benen!! Styrka
TIS: VÅRRUSET
ONS: Powerwalk + styrka
TORS: Intervaller backe + utfall & benböj
FRE: Powerwalk
LÖR/SÖN: Cykling? Styrka?


Jag lyckades väldigt bra måste jag säga! Tyvärr började ju mitt ben och knä att strejka i helgen, så träningen har inte blivit riktigt som jag önskat sedan dess. Men bortsett från det har jag bara gått plus på min planering. Jag har lyckats med det som jag vill blir bättre på; fler promenader/powerwalks och fler kortare styrke-pass.
Att jag satt frågetecken på lör/sön var för att jag inte visste om jag skulle vara hemma eller inte.


Så här såg det ut på riktigt då:

MÅN: Lugn promenad 40 min + styrka: armar, axlar, bröst

TIS: VÅRRUSET

ONS: Powerwalk 6,2 km + styrka: mage, rygg

TORS: Intervaller backe 10 st + styrka: ben, armar, axlar, bröst

FRE: - (Cyklade 5 km)

LÖR: Promenad 5,23 km + cykling 11,3 km

SÖN: - (Cyklade 5 km)


Igår kväll var jag ute på en till cykeltur. Att cykla är ett jättebra och skonsamt alternativ istället för löpining om man har problem med tex knälederna. Men mitt ben och knä är så pass dåligt nu att det känns ändå. Så fort det kommer minsta uppförsbacke och jag trampar på lite mer eller står upp och cyklar, så börjar det göra ont. Det känns väl egentligen inte mycket mer än när jag bara går omkring hemma, men det är dumt att riskera att det blir värre och drar ut på tiden, så nu blir det maximal vila för benen! Blir till att biffa upp överkroppen med styrketräning då! Haha.


Stugan





Har haft en mysig liten mini-semester. Picknick i solnedgången söndag kväll, roadtrip och glass i solen under måndagen. Det är så avslappnande att vara ute på landet, älskar't!


Nej, nej, nej.............

Känns som att min värld har gått under.
För ca två veckor sedan började jag få lite smått ont i ena smalbenet och knät. Jag kan få det någon gång ibland och då brukar det aldrig vara någon fara, jag brukar kunna träna som vanligt, lite lugnare bara kanske, så går det över efter någon dag bara. Men nu har det alltså inte slutat efter två veckor... Och problemet är att det inte bara gör lite små-ont ibland, utan efter Vårruset så har det bara blivit värre och värre. Igår fixade jag att gå en lugnare promenad, men idag kan jag inte gå alls! Så fort jag belastar benet känns det, så jag måste typ halta.

Jag är fruktansvärt arg och ledsen just nu för att vara ute och röra på mig är mitt liv. Min kropp skriker efter att få ut och springa!!!! Eller åtminstone ta en promenad!!! Jag hoppas innerligt att detta går över väldigt snart för jag kommer bli galen om jag inte får ut och träna.
Självklart finns det andra träningsformer jag kan utöva, tex cykling, men det är ju inte lika kul :( Och jag blev så taggad på att bli snabbare efter Vårruset och nu när det börjar bli sommar.

Det kanske är bra att det händer mig något sånt här. Jag blir så ynklig, tycker att det är världens grej om jag blir sjuk eller skadad. Det kan nog vara nyttigt för mig att leva utan löpningen ett tag, prova på nya grejer. Det är ju inte som att jag förlorat ena benet lixom. Skärpning Sophie!


NU: Kycklingsallad från pizzerian. Sedan duscha, packa och dra ut till sommarstugan med en kär vän. Det ska bli skönt.


Första frukosten utomhus


Davosgröt (1 dl havregryn + 2 dl naturell yoghurt som stått i kylen över natten) med linfrön toppat med nektarinbitar och pumpakärnor, kokt ägg, earl grey


Lovely♥

EUFORISKT





Helt fantastisk att se Loreen ta hem (den överlägsna!!) vinsten åt Sverige igår. Vilken grym brud!

Spännandeeee

Sitter som de flesta just nu och tittar på Eurovision. Hittills leder Sverige?!?!?! :D Men det kan gå hur som helst det här!

Kvällens middag:


Tomat & mozzarella, kallrökt lax, paprika och pesto-sås/vinegrette


HEJJA LOREEEEEEEN!!!!!!


...

Uppdatering: God och fräsch!





Jag använde mig av grönt te istället för kokosvatten. Och jag äger inget proteinpulver så jag hade i en tsk vaniljpulver istället.

Är så sjukt mätt nu. Svepte i mig två jättestora glas... väldigt dumt när man ska ut och promenera efteråt haha.

Klicka för receptet!


Återhämtnings-lördag

Vilken dag det var igår! Galen sommarvärme! Efter jobbet satt jag mig i en solstol på altanen och drack en kall öl. Finns det något godare än det?! Underbart.
Lite senare hoppade familjen på cyklarna och åkte ut till min moster för att grilla och dricka lite vin. Det var superfint väder fram tills klockan sju någon gång, då blev himlen plötsligt helt mörk och det kom världens spöregn! Vi hann som tur var precis färdigt med grillningen och dukade inne på deras inglasade altan där vi satt och avnjöt en god sommarmiddag under spöregnet som smattrade mot taket och åskan i bakgrunden. Visst ville man hellre ha sol, men måste säga att det var himlans mysigt att sitta där under. Först strålande sol och sedan åska, riktigt sommarväder ju ;)
Efter middagen åkte jag in till stan för att möta upp vänner och hänga på uteservering. Fin kväll!

Blev lugnt igår, så ingen bakfylla här. Men kroppen är ändå inte i sin bästa form, så jag tänkte göra en återhämtningsdrink som ni hittar receptet på HÄR. Vet inte hur gott det kommer smaka, men ser i alla fall väldigt fräscht ut!

Jag startade morgonen med ett par ostrullar med smör på och måbra-musik på högsta volym under tiden jag väntade på att bananbitarna till smoothien skulle frysa till sig.
Nu har jag väntat tillräckligt länge så nu tar jag fram mixern, slänger i mig smoothien och drar sedan iväg på en powerwalk till moster för att hämta cykeln som jag lämnade där igår. Perfekt att få en anledning att bege sig ut och motionera ;)


Fredagssnacks!



Vill man undvika att proppa i sig chips och blandgodis till helgen så är grönsaksstavar och dipp ett mycket bra alternativ. Både GOTT och NYTTIGT.

Min favoritdipp är egentligen OLW:s Ranchdipp, men på bilden ser ni OLW:s Fresh Island och Nacho Cheese som också är goda. Jo visst, de där dippmixerna innehåller en del skit, men inte ens nära mängden av skit som finns i en chips- eller godispåse.

Go grönsaksstavar!

Träning och mat måndag 21/5

I måndags var dagen före vårruset vilket innebar vilodag för benen. Jag hade tänkt köra lite styrketräning för överkroppen och inget mer, men jag var helt otaggad på styrka och ville bara ut och springa! Men det fick jag ju inte... Så jag tog en lugn promenad i 40 min. Japp, jag klarade att gå i lugnt tempo för ovanlighetens skull, och det var skitskönt. Success! Haha.
Promenaden var en sådan då man bara vill fortsätta att gå och gå... men klockan började bli mycket så jag begav mig hemåt. Men när jag väl kom in var jag så pigg och peppad av friskluften att jag helt plötslig kände för att köra styrkan ändå! Vinst x2!
Det känns så bra när det blir sådär. Att man först inte tänkt träna, men när man väl börjat så är det skönt och efteråt känns det ännu bättre!

Sedan jag började styrketräna har jag oftast kört igenom hela överkroppen under mina pass. Det det tar väldigt lång tid och det blir lite långtråkigt och jobbigt ibland vilket resulterar i att jag kanske inte kör så hårt som jag egentligen vill, och inte så många pass i veckan som jag vill heller. Så jag har bestämt mig för att börja träna olika muskelgrupper olika gånger och öka på med antalet styrkepass i veckan. Då behöver jag inte känna att det blir en sådan stor grej när jag väl ska göra det. Jag kan tex köra styrka i 20 min direkt efter en springtur. Kort och intensivt!

Så med det i åtanke körde jag efter måndagens promenad ett kortare styrkepass med övningar för armar, axlar och bröst. Lite armhävingar och lite hantlar, inget krångel.



Och efter träning kommer... MAAAAT :D
Jag älskar att träna, men skulle jag inte veta att jag får trycka i mig ett gott mål mat efteråt så skulle det aldrig vara värt det. Käk är livet.

Bra kvällsmellis efter styrkepass:


Keso blandat med lite naturell yoghurt, kanel, kardemumma, pumpakärnor och riven kokos.

+


Ostrullar med smör på (låter läskigt, men är skitgott!), småtomater och ett ägg.


Citron- och ingefärste




Jag är en riktig te-drickare. Jag har druckit te till frukost och innan jag går och lägger mig sedan jag gick på lågstadiet. Häromveckan testade jag ett te som mamma hade köpt hem. Eftersom blåbärsteet från samma märke är himlans gott, och jag gillar både citron och ingefära, så tänkte jag att det borde vara gott. Men så fel jag hade. Hur fasen kan det smaka såhär äckligt?! tänkte jag innan jag tittade på förpackningen och såg att teet innehåller 19% kamomill........ En gång för länge sedan köpte jag ett kamomillte för jag hade hört att det skulle vara hälsosamt på något vis. Men det var allt annat än välsmakligt, helt beskt och konstigt, usch.
Jag hällde ut citron- och ingefärsteet på en gång och insåg hur dumt det var att dricka sådant pås-te då jag har ett recept på ett jättegott citron- och ingefärste!?

SÅ, akta er för kamomillte och gör detta istället:


"Varm citrondryck med ingefära och kanel"

För ca 1,5 liter:

1,5 liter vatten
0,5 skivad citron
2 msk skivad färsk ingefära
2 kanelstänger
6 msk honung

Koka upp vatten och tillsätt alla ingredienserna. Låt sjuda cirka 10 min. Låt det svalna av och värm upp igen om du vill ha intensivare smak!


Vill man inte ha sådär mycket är det bara att ta mindre vatten och ba slänga i lite grejer! Det gjorde jag och det blev gott i alla fall :)) Och jag skippade honungen för jag gillar inte när det smakar sött.

Kanske den här drycken kan vara god även kall? Läskande nu till sommaren lixom. Måste testa.


LCHF-müsli

Förra veckan då det var lite extra ledighet passade jag på att baka loss. Eller, baka och baka, vet inte om man kan kalla det riktigt... Jag gjorde för andra gången det fantatiska LCHF-knäckebrödet (den här gången kom jag ihåg att skära brödet i bitar innan jag skjutsade in det i ugnen!) och så gjorde jag ytterligare ett frukost-recept ur den helt underbara boken LCHF för hela familjen av Monique Forslund, nämligen LCHF-müsli!


LCHF-müsli:

1,5 dl sesamfrön
1,5 dl linfrön
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
2 dl krossade nötter (jag använde hasselnötter och mandel)
2 dl kokosflingor
(2 tsk kanel)
(2 tsk ekologiskt vaniljpulver)
1 dl olja (koksolja eller rapsolja)
1 dl vatten

Värm ugnen till 200 grader.
Rör ihop alla ingredienser i en bunke och låt stå i 15 min. Fördela müslin på en bakplåt och rosta i ugn i 10-20 min, tills den fått en fin färg.
Klart!








Den här müslin blev jättegod och är ett perfekt lowcarb-alternativ till mig som käkar mycket yoghurt och fil!
Förvara i en glasburk med lock. :)

Nu så!

Äntligen får jag tid till att blogga! Eller, egentligen inte, borde ligga och sova hehe....
Shit, man blir lite galen av bloggandet. Går det en dag utan ett inlägg tror man att någon av er ska dö där ute haha! Och jag har så mycket att skriva och dela med mig av att jag inte hinner med allt! Men ska göra ett litet försök här då.

Igår var den stora dagen. Över 6000 tjejer sprang och gick (och åkte rullstol!) 5 km runt Gävle. Det var jättekul att vara med, härlig stämning och god mat i picknick-korgen. Jag själv hade satt 25 min som mål, men bestämt mig för att bli nöjd med 26 min då jag inte klarat fortare under mina träningsrundor.
Trots ont i benet och knät i flera dagar och illamående efter halva vägen (hade ätit för dåligt?) så kom jag ändå in på 25:20-någonting!! Så jag är jättenöjd!

Men fastän jag är nöjd med mitt resultat så kan jag inte låta bli att tänka "tänk om jag hade gjort så här istället..." haha. Nä men seriöst, hade jag inte börjat må illa tror jag fasen jag hade kunnat fixat det på 25 min! Så fort mitt ben är helt återställt ska jag ut och ta tid ;)



Det blev ett kort litet inlägg nu för jag måste verkligen gå och lägga mig. Återkommer imorgon förmiddag med en massa bra grejer! Natti natti!



Blåbärsgröt



Eftersom det var lite regnigt och ruskigt när jag klev upp imorse så blev jag sugen på gröt. Min favorit är att koka gröten med kanel i, men idag provade jag att ha i blåbär istället och det blev gott det också!

Blåbärsgröt:
Häll 1 dl rågflingor, 2½ dl vatten och lite krossade linfrön (sänker grötens GI) i en kastrull. Koka på svag värme i 5-7 min och rör om då och då. Blanda i en näve blåbär (kan låta det koka en liten stund till om du använder frysta blåbär).
Servera med nötter, solroskärnor och kall mjölk :)

Ät gärna ett kokt ägg med majonäs till gröten så står du dig bättre fram till lunch!

Hej sommarvärme?

Alltså vilken helg det har varit, bra väder och varmt alla dagar. Regnade imorse men resten av dagen har det varit sol och skönt. Och det bästa av allt: verkar som att det fina vädret håller i sig flera dagar framåt! Yes! Perfekt till Vår Ruset imorgon ;) Fick nummerlapp och grejer idag. Tror det kommer bli jättekul!


Galet hur många det är som är med och springer, flera tusen tjejer!


Tack vare det underbara vädret så kunde jag sitta ute och sola idag på eftermiddagen och avnjuta ett gott mellanmål:

Turkisk yoghurt med nektarin-bitar, LCHF-knäcke med philadelphiaost och gurka, kolsyrat vatten


NU ska jag laga middag. Hittade ett intressant recept i en tidning som jag ska prova: Örtbakad kyckling med aprikossås och lättkokta primörer. Kan inte bli annat än jättegott känns det som :))


Veckan som gått

Det känns som att har varit lite slö med träningen på senaste tiden. I alla fall när det gäller styrketräningen. Jag har ju bestämt mig för att bli stark och få lite muskler istället för spaghettiarmar, så jag måste börja satsa lite mer! Fler och hårdare styrkepass!

Jag har även varit dålig på att ta promenader mellan löparturerna. Det beror på att jag vill vara på topp när jag väl ska springa, och har jag varit ute och powerwalkat dagen innan så brukar jag ofta bli seg i benen. Men jag älskar ju att promenera och jag gillar inte att ha vilodagar, känns bara jobbigt om jag inte får komma ut och träna varje dag. Inte lätt det där eller... Ska försöka gå lugnare promenader kanske. Men det känns nästan bara onödigt, att gå sakta när man väl begett sig ut. Och det är ju segt att gå sakta haha.

I alla fall, för att motivera mig själv till att prestera bättre så tänker jag nu redovisa min träning under veckan som gått.

Måndag: Vilodag

Tisdag: Löpning 4 km + 4 st korta och snabba intervaller på plan mark

Onsdag: Styrketräning överkropp

Torsdag: Löpning (inför vårruset) 5 km + 10 min nedvarvning

Fredag: Cyklade fram och tillbaka till jobbet, ca 12 km + powerwalk 6 km

Lördag: Löpning lugnt tempo 5,9 km + styrketräning överkropp

Söndag: Promenad 6 km


Snabbmat x2


Har man bråttom och inga matrester hemma så får det bli att bara slänga ihop något!
Igår till lunch blev det alltså två stekta ägg, avocado med majonäs och en röra på turkisk yoghurt, småtomater och rökt skinka. Snabbt och gott som man står sig på ett tag!



Och jag kände inte för att ställa mig och laga lördagsmiddag bara till mig själv, så fick bli en kebabsallad till kvällen. Snabbmat fo real.

Dagens frukostbricka


Äggröra på två ägg & stekt tomathalva, LCHF-knäcke med philadelphia/leverpastej och grönisar, earl gray-te.

Ja, jag har tagit en tugga på båda mackorna... kan inte låta bli att tjuvsmaka när jag står och gör mat haha.

Nu ska jag låta maten smälta en stund till och sedan bege mig ut på en springtur. Blir en lite längre runda i lugnt tempo, jag fixar ingen större ansträngning på bara frukost. Fattar inte hur så många kan springa innan de ätit frukost. En powerwalk funkar på tom mage, men skulle jag försöka springa så skulle jag kräkas.

I eftermiddag ska jag gå och titta på vigseln till mamma och pappas kompisar som gifter sig. Gud vad jag kommer grina... Och till kvällen ska jag träffa en utflugen vän som är i stan och partaja lite!


Ha en fin lördag allihopa


Fredagens grillning



Ja, så var det helg igen! Skönt!
Ikväll blev det grillad tonfisk, mmmuuums! Var faktiskt första gången jag åt det och jag blev glatt överraskad. Till fisken åt vi fetaostsallad och wasabisås. Gjort av pappa (otroligt viktigt att jag noterade det).

Ha en utomordentligt härlig fredagskväll!

Dagens prestation

Sprang 5 km på 25:53 idag. Det var pissjobbigt och blev mitt bästa resultat hittills. Men fasiken alltså, jag kommer inte fixa vårruset på 25 min som jag hade som mål. Det krävs ganska mycket mer för att man ska få bort den där minuten. Jag kände idag att jag gjorde mitt bästa, höll hyffsat samma tempo hela vägen och maxade på slutet, och mer än det kan jag inte göra. Så jag har bestämt mig för att jag blir jättenöjd om jag kommer in på 26 min.
Sedan vet man ju aldrig vad som händer när det blir tävling...

Taco time!


Ikväll är det ju helg så det fick bli tacos och ett glas rött till middag ;)


Jag tycker det är kul att höra hur olika tillbehör folk har till tacos. Jag själv kör helt utan tortillabröd eller tacoskal och gör en grötig och härlig blandning på:

köttfärs med tacokrydda
riven ost
tomat
gurka
isbergssallad
rödlök
gröna oliver
avocado eller guacamole
bananskivor
salsa
vitlökssås eller bara crème fraiche

Banan?! undrar många förskräckt. Japp! Skitgott! Men jag tycker ju att ananas i tacos är konstigt trots att många äter det, så det är väl en vanesak...


Vad har DU i din tacos? :)

Kristi himmelfärds dag

Hela familjen ledig idag, skönt. Blev tidig kväll för mig igår, inge krogbesök som för många andra, så gick upp hyffsat tidigt imorse och har ätit go-frulle, druckit kaffe och fixat grejer på datorn. Så himla skönt när man tycker att en hel förmiddag har gått och man fått en massa gjort och så är klockan bara tio?! Älskar tidiga lediga dagar!

Frukosttips:
Två kokta ägg.
Skinkröra på rökt skinka, crème fraiche (+ ev lite majonäs), basilika och timjan.
Råkostsallad innehållande rivna morötter, vitkål och några stänk olivolja och balsamvinäger. Peppra om du vill.




Såg att den här bilden var från februari, julunderläggen kvar haha. Men åt exakt det här häromdagen!
Nu ska jag följa med mamsen till köpis och vara hennes personal shopper.
Ha en härlig (ledig?) dag!


Kvällsmellis


Grönt te, hembakat lågkolhydratsbröd med ost & tomat/skinka & avocado, naturell yoghurt med Paulúns superflingor & fruktmüsli.

Supertillbehör

Något jag älskar och är helt beroende av är fil och naturell yoghurt. Jag äter det oftast minst en gång varje dag, till frukost eller mellanmål. Men jag som försöker hålla ner på kolhydraterna vill ogärna käka kalaspuffar till lixom...  Därför passar Paulúns superflingor och supermüsli mig himlans bra!

Både flingorna och müslin innehåller självklart kolhydrater, men en massa fullkorn och fibrer och det bästa av allt INGET TILLSATT SOCKER ELLER ANNAT SKIT som de flesta andra frukostflingor innehåller. Bli inte lurade av att många produkter i frukost-hyllan på affären ser nyttiga ut! Läs på förpackningen vad de innehåller egentligen.

HÄR kan ni läsa om innehållet i Kellogg's produkter. Ganska intressant att flera flingor innehåller över 30% socker... Titta tex på All-Bran som man kan tro är supernyttiga, de innehåller en hel del tillsatt socker.


Hittills har jag faktiskt bara hittat Paulúns produkter som håller måttet. Bra att någon äntligen förstått att man inte kan hålla på och proppa i sig en massa ohälsosamma ämnen till frukost varje dag. Hejja Paulúns!



Mina favoriter ♥ Hälsosamma och GODA. Smakar annat än bara socker.


Näringsinnehåll Superflingor (klicka för större bild!)


Näringsinnehåll Supermüsli

Stabilitetsträning

Jag har så dålig balans! Det är dax att jag börjar träna upp stabiliteten med lite nya övningar!
Egentligen borde alla köra mer stabilitetsträning, för förutom att din balans förbättras så finns det en rad andra fördelar:

- det förebygger skador
- du får bra muskelsamverkan
- lederna blir mer stabila
- du får bättre hållning => minskad risk för ryggproblem
- ger en fördel vid annan träning då du kan optimera musklerna

Du får helt enkelt bättre kontroll på kroppen genom en funktionell och allsidig träning som du har användning för i vardagslivet. Dessutom får du en varierad träning då det blir lite annat än vanlig styrketräning!


Det är väldigt enkelt och lättillgängligt (och billigt) att träna för stabiliteten. Jag rekommenderar att testa på balansboll om du inte provat det. Det är GRYM träning, både jobbigt och roligt! För alla kroppens muskler! Boll finns att köpa lite överallt och tar inte allt för stor plats. Gå på ett pass på gymmet om det känns motiverande.
Annars finns ju den hederliga balansplattan som funkar jättebra för att träna upp höft- knä- och fotleder. OCH mitt påhittiga tips: studsmattan! Vi har en sån där stor blå ful grej ute på gräsmattan som är kul att hoppa på och skitbra att träna på då man vill ha ett lite mer instabilt underlag.



Våran balansplatta från Casall som jag ska stå och vingla på ;)


Det är bara att sätta igång!!

Bra frukost/mellanmål

Något jag brukar göra om jag inte har bråttom och vill ha något rejält till frukost/mellis är kesoplättar. Väldigt enkelt att bara röra ihop, men tar lite tid på spisen.

Grunden gör jag på:
2 ägg
2-3 msk dinkelmjöl
en liten burk keso
(ev ½ tsk bakpulver)

Sedan har jag i olika saker beroende på vad jag är sugen på. Mina tre favoriter är att blanda i:
- Rödlök, rökt skinka, dijonsenap och basilika.
- Charlottenlök, hackad tomat, dijonsenap, basilika (brukar använda torkad...) och peppar.
- Kanel, kardemumma och hackat grönt äpple.

Stek på medelvärme ett bra tag på ena sidan så att de håller ihop, vänd sedan och stek på andra sidan tills de känns "stabila" och har fått lite stekyta.

Servera med en klick crème fraiche, eller vispad grädde till plättarna med äpple i!







Ta-da!

Cheesecake!



Den här godingen bakade jag och bjöd mina vänner på i lördags. Det är en bärcheesecake gjord på lowcarb-vis och receptet för er intresserade hittar ni HÄR (där jag tar typ alla mina recept ifrån, haha).

Mina vänners kommentar om kakan var ganska rolig: "gott för att vara nyttigt", Haha! Jag som är van hälsokostmänniska och förväntat mig ungefär hur det skulle smaka tyckte den var jättegod i alla fall! ;)
Sitter faktiskt precis just nu och smaskar på en bit som blev kvar.... :))

Sommarpeppar

Jag har haft en superfin helg innehållande en massa trevligheter: Fredagsmys med brorsan, grillmys på lördagen med goda vänner sällskap (kunde sitta ute på glasaltanen ända tills midnatt, somrigt!!) och återhämtnings-söndag med promenad och styrkepass ute i ett härligt och varmt vårväder och sedan bio.


Nu till våren och sommaren - peppa med lite färg på träningskläderna! Finns ju massoooor av färgklickar i butikerna!



Såg The Avengers på bio och jag tyckte den var grym. Riktig action-rulle med många humoristiska inslag. Hoppas på en minst lika bra uppföljare!



Så, nu har jag haft en skön helg och känner mig i alla fall hyffsat redo för måndag och jobb!


Lördagsmorgnar

Min favorittid på dagen är morgonen/förmiddagen. Jag är speciellt förtjust i lördagsmorgnar som denna då jag gick upp tidigt innan resten av familjen vaknat till liv, bakade bröd, åt frukost med tända ljus och läste en tidning i lugn och ro. Jag kan verkligen njuta av helgmorgonens tystnad och stillhet. Love it.






Otroligt enkelt recept på lågkolhydratsbröd som jag hittat här:

1,5 dl sesamfrön
0,5 dl krossade linfrön
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
Örtsalt
En liten burk keso
3 ägg

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda alla torra ingredienser och rör ner ägg och keso.
Bred ut på plåt och grädda i 15 min.





:)

Datorfri fredag

Även om det är jättekul att sitta på facebook, blogga, läsa mail och surfa runt, så är det ändå en stressfaktor. Datorn är något vi är beroende av och känner att vi måste spendera tid vid även fast vi kanske inte ens har lust eller behöver många gånger.

Igår var mamsen och papsen borta på fest så jag och brorsan passade på att ha lite bror- och systertid, och då kände jag att jag faktisk borde kunna släppa datorn för en dag. Det är lite småjobbigt, kliar i fingrarna, man vill veta; vad är det som händer där ute?! Men det är också otroligt skönt. Det var längesedan jag och lille broren min spenderade en hel kväll med varandra så igår bara fredagsmyste vi, käkade grillad kyckling och spelade tv-spel. Och jag gick och lade mig vid tio. Haha. Skön kväll!


En touch av Indien



Här kommer ett hett tips på enkelt och nyttigt snacks:
Stek cashewnötter med den indiska kryddblandningen Garam Masala (vi använder Santa Marias). Skär/klipp torkade aprikoser i småbitar och blanda ihop med cashewnötterna - Klart!

Lerigt



Så försvann det fina vädret. Sol blev till regn... Men inte deppar vi för det! Nä, vi tar på oss löpardojjorna och sticker ut på intervallträning i lerig sandbacke! :))

Larrreeeee



Kvällens middag: Ugnsstekt lax med fetaost-täcke (som mest ser ut som en klump mögel, eller ett får) och frästa squash- och morotsstrimlor.

Enkelt, snabbt, gott!

Fortsätter på grönsaksspåret



Blev helt förstörd när en viss någon gjorde slut på de sista äggen igår kväll. Går inte att göra något ätbart utan ägg?! Haha. Jo visst finns det mycket annat att käka, men det går i princip aldrig en dag utan att jag förbrukat ett par stycken. Det är galet hur fort ett äggpaket tar slut i den här familjen.

I brist på även andra icke-kolhydratinnehållande matvaror så fick det bli sallad till mellanmål idag. Jag stekte halloumi och squash, lade det ovanpå isbergssallad och tomat och ringlade över lite olivolja!
Gott!

Älskade vårkväll



Så skönt att solen äntligen bestämt sig för att hålla sig framme ett par dagar. Det har varit ett konstigt och växlande väder hur länge om helst med vinter ena dagen och sommar den andra ungefär... Men nu har vi haft flera fina vårdagar på raken och det gör en så glad! Sol och värme efter vintern ger underbar energi!

Frukt & grönt till frukost



Blev lite improvisation denna morgon. En väldigt mumsig improvisation!
I skålen turkisk yoghurt med kiwi. På fatet en liten sallad på tomat, paprika, blandsallad, stekt halloumi, pesto och olivolja. I muggen mitt dagliga morgon-te.

Älskar att äta frukost, det är en så fin start på dagen<3

Kvartsmaran

I did it! Och det gick jättebra! Jag kom in på 58:54 min och det är jag supernöjd med, speciellt med tanke på att jag trodde jag skulle hamna på ett antal minuter över timmen. Allt funkade bra; fick inte ont i lederna, skavsår, håll eller annat drygt som jag var rädd för, så jag kunde bara springa på. Jag kände faktiskt till och med att jag hade kunnat sprungit ännu fortare för jag hade mycket krafter kvar när jag var i mål. Men det är ju svårt att veta när man aldrig sprungit ett sånt här lopp tidigare. Hellre ta det lite lugnare så man orkar hela vägen än att man köttar och måste krypa fram på slutet.

Förutom mitt goda resultat är jag också så glad att jag gjorde det för det var så himla KUL! Hatar att springa långt i vanliga fall, men det här är helt annat. Massa peppade och glada människor, både de som springer och de som står och hejjar på. Det är härlig stämning hela vägen och blir aldrig tråkigt.
Jag vill bara springa igen jag!! :)

Nervös

Shit, idag gäller det.

Brödbakning igen



Idag börjar jag inte jobba förrän efter lunch, så imorse passade jag på att baka ett bröd som jag köpt ingredienser till för länge sedan men inte fått tid till att göra. Det blev ett bröd gjort på kesella, litegrann som tekakor, och receptet kommer härifrån.

Mysigt och gott med nybakat till frukost! :)

Första maj







Hemmagjord latte, strålande sol och försenad sillfrukost. Underbart!

Mandelbröd

HÄR hittar ni receptet på det suuuupergoda och saftiga mandelbrödet som jag bakade till när vi käkade skaldjur i helgen. Helt suvve!



Gott käk



Häromdagen lagade min far en utomordentligt god tomatsås med parmaskinka och basilika. Det blir så himlans mumsigt när man gör på färska tomater och inte bara krossade på burk.
Eftersom jag inte vill ha pasta till så gjorde jag något slags "vitkålsris". Ett vanligt LCHF-knep är att göra blomkålsris, men nu hade vi inte det hemma så jag provade med vitkål istället, och det blev super.
Så här gjorde jag: Jag rev vitkål i matberedaren, kokade med salt i några få minuter, hällde bort vattnet och klickade i lite smör!

Nu ska jag så fort om möjligt hoppa ner i sängen, för imorgon bitti ska jag åka till huvudstaden. Ska bara ha det mysigt och njuta av det fina vårvädret, god mat och kanske något glas vin ;)

Godnatt!

RSS 2.0