Nyttig glass?

 
JAPP!
 
 
 
 
Gör så här:
1. Mixa ihop naturell yoghurt, vispad grädde och frysta bär. Tillsätt eventuellt lite flytande honung eller agavesirap för lite sötare smak.
2. In i frysen någon timme - klart!
3. Lägg upp i fina skålar och servera glassen med en klick vispad grädde och färska bär.
 
 
 

Matlådor

 
Alltså, jag måste vara bäst på att ta med mig mat till jobbet. Lunchlåda hemifrån varje dag, köper aldrig! Plus mellanmål både på förmiddagen och eftermiddagen. Arbetskamraterna brukar skratta lite åt mig och mina små lådor och påsar ibland. "Är det dags att äta nu igen?" säger de, haha.
 
Mindre portioner flera gånger om dagen -  då håller man sig pigg och glad hela tiden!
 
 
 
 

Träning v. 30

 
Måndag: Cykling 30 min + styrka: armar, axlar, bröst        + cyklade till jobbet (6 km)
 
Tisdag: Cykling 40 min + styrka: mage, rygg        + cyklade till jobbet
 
Onsdag:  -          Cyklade 14 km
 
Torsdag: Backintervaller 11 st + styrka: överkropp, ben & rumpa
 
Fredag:  -          Cyklade till och från jobbet
 
Lördag:  -
 
Söndag: Powerwalk 5 km + backintervaller nästan 12 st på 20 min + styrka: ben & rumpa
 
 
 
Cyklade till jobbet alla dagar, två intervallpass, två cykelpass, en pw och bra med styrka. Jag höll på att bli tokig på lördagen för jag var så träningssugen men inte hann träna haha. Men jag tog igen lite under söndagen så jag är nöjd! ;)
 
 

Måndagsmat

 
Här följer två av dagens mål mat. Fortsätter i sommarens tema med bär och grillat B).
 
 
Frukost: Gröt med svartvinbär, blåbär, banan, hackade nötter, pumpakärnor och kanel / kokt ägg med majo.
 
 
 
 
 
Middag: Grillade hemmagjorda burgare med bacon i (GALET GOTT!!) / variant av coleslaw / stekt lök / grönsaker.
 
 
 
Och lite dessert...
 
 
 
 

Bärmums

 
Har skördat lite i trädgården ikväll :))))))
 
 
 
 
Goooooottttt♥
 

Åhåhåhåh vilken härlig dag, na na na na....

 
 
Det blev ingen träning varken i fredags eller lördags för jag har haft en massa annat trevligt för mig. Visst är hälsan viktig, men att träffa vänner och ha det kul är också otroligt viktigt så det måste prioriteras det med!!
 
Pga två dagars "vila" så var jag supertaggad att köra hårt idag. Efter min favvomorgon-smoothie och lite ostskivor och salami begav jag mig ut på en powerwalk. Så underbart med promenader nu när det äntligen har blivit lite sommarväder!
Resten av dagen spenderades ute på altanen i en solstol eller i poolen. Till lunch blev det inlagd sill, kanske bästa sommarlunchen som finns, mumma!
 
När hela familjen kände att vi hade latat oss färdigt så stack vi ut på backträning. Jag har ju hållt på med back-intervaller i den där backen i flera års tid nu, så idag kände jag att det var dags att förnya lite haha. Jag kom på den briljanta idén att ta tid i 20 min och se hur många gånger jag klarar att springa upp. Det var sjukt jobbigt och jag klarade nääästan 12 hela gånger uppför backen på 20 min. Detta var en utmaning för mig! Som jag absolut tänker fortsätta med! Jag ska bli så sjukt snabb!
 
 

En dag på stranden

 
 
 
 
 
Jag hade en supermysig dag på stranden i lördags. Blev upphämtad och fick åka gammal fin-cab ut till havet, kändes himla somrigt :)
Till kvällningen blev det underbar tapas och Per Morbergs rödvin tillsammans med vänner. Vinet var riktigt gott, rekommenderas varmt till er vinälskare!
 
Hoppas ni också hade en finfin lördag :)
 
 

Strandfrukost

 
Inte på stranden då, men jag laddar med frulle inför en dag på stranden ;)
 
Bananplättar med en klick turkisk yoghurt med kanel och krossade linfrön/ LCHF-knäcke med skinka, ost och gurka/ chokladproteinshake.
 
Bananplätt(ar)
Mosa en banan och blanda i ett ägg. Smaksätt eventuellt med kanel och kardemumma (jag tycker de blir godast då, känns som efterrätt hehe). Stek på medelvärme - Klart!
 
 
 
Nu ska jag packa ihop lite grejer, åka till mataffären och köpa egenplock-sallad och sedan glassa hela dagen vid havet B) Får se om det blir en glass också...
 

Sommarkväll på Kalles

 
I onsdags hade jag en mysig och riktigt somrig kväll (värmerekord!!) med fina vänner från min gamla gymnasieklass. Vi åt middag och drack gott på Kalles Bar & Grill som är bästa placet i stan enligt mig. Trevlig personal, mysig stämning och supergod mat!
 
Strawberry Daiquiri och Frozen Margarita, mmmums....
 
 
Sommarsallad med kyckling och parmesansås, GOTT!
 
 
 

(Går)Dagens frukost

 
Turkisk yoghurt och fil med min egna müsli, LCHF-knäcke, kokt ägg med majonäs och chokladproteinshake.
 

Sköna kvällar

 
Sommaren är så härlig. Solen och värmen (som vi inte har sett jättemycket av den här sommaren tyvärr...) gör ju vem som helst på bra humör, men även regniga och lite småruskiga kvällar är också mysiga. Jag tycker att man i allmänhet är gladare, piggare och lyckligare i sommartider.
 
Igår efter jobbet tog jag på mig träningskläderna och cyklade en runda på vägen hem. Ofta är det ju inte så himla jobbigt att cykla, men jag var bestämd att det minsann skulle bli ett riktigt träningspass, så jag trampade på ordentligt hela vägen så att det brände i benen. När jag kom hem lagade jag en skitgod kasslergratäng och under tiden den var i ugnen körde jag lite mag- och ryggträning.
Resten av kvällen spenderades framför serier med mammas hembakade blåbärspaj (med blåbär från våran tomt!) medan två plåtar LCHF-knäcke gräddades i ugnen. Receptet har ni HÄR. Världens enklaste, bara att slänga ihop de få ingredienserna och skjutsa in i ugnen.
 
Godast med smör och ost eller philadelphiaost och gurka!
 
 
 
 
 
Tack vare att vi bor på en höjd får vi ofta se väldigt vackra solnedgångar. Och tro det eller ej; det är då det har varit dåligt väder som de finaste solnedgångarna dyker upp.
Igår hade vi den här vyn ifrån övervåningen:
 
 
Vackört.
 

Dagens tips

 
 
 
Korv på riktigt. Goda med blomkålsstuvning eller att äta kalla som mellanmål. Finns på Willys!
 
 

Träning v.29

 
Måndag: Cirkelträning hela kroppen        + cyklade till och från jobbet (6 km x 2)
 
Tisdag: Löpning 4 km + powerwalk 1,5 km
 
Onsdag: Cykling 45 min        + cyklade till jobbet
 
Torsdag: Powerwalk 4,23 km + styrka: armar, axlar, bröst        + cyklade 11 km
 
Fredag: -
 
Lördag: Intervaller, vanlig löpning och pw tot 6,78 km + styrka: mage, rygg & ben
 
Söndag: -
 
 
 
En helt ok träningsvecka. Saknar backträningen och ett till styrkepass, men annars är jag nöjd. Får se om jag lyckas hinna med det den här veckan. Heja heja!
 

Räkmacka utan macka

 
 
Till middag ikväll gjordes det räkmackor. Men eftersom jag inte äter vanligt bröd (tycker för övrigt att själva mackan är ganska onödig, det är ju allt annat som är godast) så blev det en räksallad med majonäs för mig. Enkelt, gott och mättande!
 
Nu är det mys framför tvn med någon bit mörk choklad, bra slut på helgen :)
 

Löpningen

 
 
Jag vet att jag sa att jag inte skulle köra asfaltslöpning något mer... men jag kunde inte hålla mig.... Jag var bara tvungen att prova intervaller innan jag kände att jag kunde utesluta vägarna helt.
Jag körde några intervaller på 30 sek, men sedan märkte jag att jag höll ett skitbra tempo (mellan 4,45 och 5 min/km = ovanligt fort för mig) och det gjorde inte ont alls i varken ben eller knän, så då bara sprang jag på. Efter 6 km började det kännas lite, så då joggade jag ner och gick sista biten. Snacka om nöjd tjej jag var när jag kom hem.
 
Jag har förstått nu att det varierar väldigt hur det går för mina kära ben. Vissa gånger är det tipp topp, andra gånger gör det ont efter en meter, och det är inget jag kan styra. Men något jag i alla fall vet är att jag inte ska springa lika mycket som jag gjorde förut. Jag tänker tillåta mig att springa på asfalt någon gång då och då, men kanske bara när jag är sugen på intervaller, och inte längre än 5-6 km.
 
Jag kan också berätta att jag körde ett hårt styrkepass för benen och rumpan efter springturen igår, så jag har sjuuuuuk träningsvärk idag. Men jag gillar det! Jag får aldrig träningsvärk av att bara ut och springa, så det var dags att börja med lite mer ordentlig styrketräning för benen. Det kommer bli mycket utfall för att öva upp stabiliteten.
 
 
 
 

Underbara helg

 
Igår var det fredag, vilket innebär helg för mig som jobbar vardagar. Det är verkligen något speciellt med fredagar. Även om man har ett jättekul jobb så är det ändå så skönt när man vet att man snart är klar för dagen och fredagskänslan börjar infinna sig.
 
Gårdagskvällen började med mumsig tapas. Efter grillad fläskfilé är nog tapas den mest förekommande fredagsmaten hemma hos oss. Det krävs ingen tillagning men det känns ändå lite smålyxigt. Och det är ju supergott!
 
Färdiggrillad kyckling, bresaola, salami, stekt halloumi, oliver, keso och sallad.
 
Kan tipsa er om att prova dessa kalamataoliver från Ica, så rackarns goda!
 
 
Efter middagen åkte mamma, lillebror och jag in till stan för att gå på bio. Vi såg Ice Age 4 och den var kul precis som de tidigare filmerna. Bra familjefilmer!
 
 
 
 
I morse vaknade jag utvilad och såg solen skina utanför fönstret, yes! En härlig morgon som denna blir jag inspirerad och peppad, så jag tog mig faktiskt tid göra en egen müsli! Ingen lowcarb-müsli direkt, men betydligt bättre än det man köper färdigt i affären.
 
 
Sophies morgonmüsli:
 
- Hackade hasselnötter och mandlar
- Solros- och pumpakärnor
- Havregryn
- Hackade torkade aprikoser
- Kanel
- Riven kokos
- Lite agavesirap
 
Rör ihop allt i den mängd du önskar - KLART!
 
 
Turkisk yoghurt med min müsli och krossade linfrön, mandelbröd med skinka, ost och gurka, kokt ägg och earl grey.
 
 
Nu ska jag göra familjen sällskap och lägga mig ute på altanen och lyssna på Morgan Allings sommarprat från 2009.
 
B)
 

BANANPLÄTTAR SÅKLART!

 
Hur kan man glömma bort något så här gott?!?!?!
 
 
 
Bananplättar med keso och kesella + chokladproteindrink = perfekta frullen!
 
 
NU: Tapastime och sedan bio :)
Ha en fin fredagskväll!
 

Frukostfunderingar

 
Jag har haft gröt-perioder, ägg-perioder, knäckebrödsperioder... Men nu känner jag mig helt ställd varje morgon när jag ska äta frukost. Det är så konstigt, jag som älskar frulle! Jag är oftast inte sugen på någonting annat än fil eller yoghurt, men det försöker jag trappa ner på haha. Jag äter det alldeles för ofta, så nu försöker jag att bara ta det till mellanmål en gång om dagen. Fast det brukar oftast blir två.. eller tre... Det är ju SÅ GOTT. Jag skulle kunna äta det till frukost, lunch, mellanmål, ja alla måltider.
 
Något som också brukar funka till frukost är mina lowcarb-bröd. Jag tog nyligen upp en bit mandelbröd ur frysen, men den kommer vara slut på ett nafs, så det är dags för bakning igen.
 
Det kanske blir mitt kära lågkolhydratsbröd. Det är så sjukt enkelt att göra och smakar jättegott.
 
 
Gärna med en skål turkisk yoghurt till, mmmm......
 
 

Syndiga glass...

 
Gammaldags vaniljglass och jordgubbar rätt från landet igår ikväll.
 
Ikväll (efter dagens träningspass såklart ;)) blir det en öl i solen nere på stan med några goa släktingar.
 
Är det sommar så är det!
 
 

Yalla!

 
Titta här vad jag hittade i en kiosk när vi var på väg hem ifrån Göteborg:
 
Yoggi's drickyoghurt med mer protein och mindre socker! Jag som älskar dessa drickyoghurtar, så goda och fräscha smaker, hur perfekt kan det inte bli!
 
Finns i smakerna blåbär & banan och jordgubb & vanilj.
 
 
 
:D
 
 

V. 28

 
Tjohej! Jag är tillbaka till vardagen efter en fullspäckad helg.
I fredags hade jag några gamla klasskamrater över på fredagsmys och spelkväll ute på altanen, så mysigt och skönt att bara hänga utan att dricka alkohol eller dra ut på krogen.
Lördag morgon ställde jag klockan på 7:45 för att powerwalka in till stan och avnjuta en frukostbuffé på Konditori Lido med goda vänner. Efter frukosten följde en vän med mig hem för att bli min aspirant i träningsvärlden. Vi körde ett tufft cirkelträningspass för överkroppen och det var riktigt kul att få vara lite lärare ;). Till kvällningen var det dags för lite partyparty med härliga tjejkompisar från gymnasiet. Det är så kul när alla kommer hem igen till sommaren!
Söndagen spenderades i soffan framför reprisen av Allsång på skansen och film. Jag kan också erkänna att jag för första gången på flera månader käkade pizza... och för första gången i hela mitt liv mer än en halv pizza haha. Och så en glass på det hehe.
Folk blir helt chockerade när jag gör så här, tycker att jag är lite småknäpp som är supersträng med kosten i vanliga fall och plötsligt bara proppar i mig massa onyttigheter på en dag. Och det förstår jag!  Men jag kan säga att det är inte ofta det händer. Jag är väldigt sällan sugen på pizza, men nu var jag skitsugen och just därför tillät jag mig att äta det. Jag har ju snackat om det tidigare - att mitt största problem är att jag alltför ofta äter onyttigheter fastän jag inte ens är särskilt sugen - men jag tycker att jag har blivit bättre på det! Jag kommer inte bli mer sugen på att käka fler pizzor bara för att jag åt det igår. Det var jättegott då, men nu kommer jag inte vilja äta pizza eller annan snabbmat på ett bra tag. Glass skulle jag kunna äta varje dag dock, haha....
 
 
Till något lite mer peppande kanske - veckans träning!
 
Måndag: Cirkelträning heeeeela kroppen (träningsvärk deluxe!!!!)
 
Tisdag:  -         Cyklade till och från jobbet
 
Onsdag: Löpning 5 km + gå/jogg 15 min + styrka: armar, axlar, bröst      + cyklade till och från jobbet
 
Torsdag: Powerwalk 6 km + styrka: mage, rygg
 
Fredag: Backintervaller 12 st + cykling ca 4-5 km       + cyklade till och från jobbet
 
Lördag: Powerwalk till Lido 7,11 km + cirkelträning överkropp
 
Söndag:  -
 
 
Jag är supernöjd med min träningsvecka. Jag lyckades med att köra styrka för överkroppen tre gånger precis som jag sa i början på veckan och jag hann med både vanlig löpning och backlöpning. Och ändå, trots att jag gjort så mycket bra träning, så har jag också hunnit med två vilodagar - igen! Duktigt Sophie!
 
Nu ska jag, mamma och brorsan köra cirkelträningen som vi gjorde förra måndagen.Jag ska kämpa så jag får minst lika mycket tärningsvärk som förra veckan! ;)
 
 
 
 

Söndagsmys

 
 
Go'frukost en regnig söndagseftermiddag (ja, jag lyckade sova till klockan tolv idag, helt otroligt) med bästa vännen framför en film kan vara det mysigaste som finns. ♥

Favvosnabbmat

 
 
Det bästa som finns när man har bråttom är omelett. Ikväll gjorde jag en enkel med bara två ägg, en skvätt grädde och peppar. När själva omeletten var "genomstekt" så lade jag på köttfärssås och ost och kryddade med lite curry. Sedan vek jag över halva omeletten och lät osten smälta.
Så enkelt att bara ta det man har hemma och antingen lägga på och vika ihop omeletten (som jag gjorde nu) eller ha i själva omelettsmeten eller vad man ska kalla det.
 
Ät med lite grönsaker till så har du en bra och mättande måltid!
 
 

JORDGUBBAAAAAR

 
Titta vad mamma hittade i landet!!!! Första jordgubbisarna ♥
 
 
Även detta låg och väntade när jag kom hem ifrån jobbet:
 
 
Underbaraaaart!

Kyckling på torsdag

 
Igår lagade mamma god middag åt oss två. Det är ett jätteenkelt recept som jag hittat HÄR.
 
 
Kycklingfilé med hett cocostäcke
 
Gör en röra på:
1-2 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
2 tsk soya
½ dl grädde
ca 1 dl kokosflingor
 
Låt röran svälla medan du saltar och pepprar kycklingfiléerna.
Bred på röran på filéerna och grädda i 225° i 10 min. Ta ut och strö över lite mer kokos (mamma hoppade detta igår) och grädda ytterligare 10-15 min.
 
Servera med en fräsch sallad. Mamma gjorde en sallad med avocado och mozarellaost, mmmm...
 
 
Kycklingen ser bränd ut, jag vet, men det är den inte. Dock blev det lite bränt förra gången jag gjorde detta, så det kan vara bra att lägga på folie över kycklingen i ugnen.
 
 
 
Avslutar med den här gamla klassikern:
http://www.youtube.com/watch?v=R8d7pXJ8ecg
 
 
 

Tillbaka på ruta ett...?

 
Igår var jag ute och sprang min vanliga asfalts-runda. Sist jag sprang på asfalt (det var första gången efter inflammationen i benet) så gick det helt ok, det gjorde ont i början men försvann efter ett tag. Men igår gjorde det ont i knän och underben verkligen hela springturen på 5 km som jag pinade mig igenom... Så jäkla tråkigt.
Antingen beror värken på att jag inte har sprungit på länge och måste vänja benen igen, eller så är det bara så att jag måste acceptera att min kropp inte är gjord för att springa på hårt underlag. Jag har ju haft problem med knä- och höftleder och grejer tidigare, men det tränade jag bort. Så frågan är nu om jag kan "träna bort" det igen, eller om det bara blir värre... Jag vill verkligen inte få strul med benet igen, så jag kommer nog undvika asfaltslöpning resten av säsongen.
 
Efter springturen laddade jag upp med några ostrullar och satte igång med lite styrka. Sedan lagade jag supersnabb middag som jag åt framför några avsnitt av How I met your mother. Gött!
 
Stekt kassler, stekta tomatskivor, blandsallad, paprika och en mycket god improviserad kall sås (crème fraiche, olivolja, torkad dragon, vitlökspulver, svartpeppar).
 
 

Favorit i repris

 
Alltså, jag kan inte tjata nog om hur jäklarns bra det är att göra pannkakor och våfflor på mandel- och hasselnötsmjöl! Blir godare (och tusen gången nyttigare) än vanliga!
 
I morse gjorde jag de superenkla hasselnötspannkakorna. Receptet hittar ni HÄR.
Jag gjorde halva satsen och det blev fyra pannkakor som jag åt två av till frukosten. Tillbehör blev turkisk yoghurt och agavesirap. Och en chokladproteinshake - ska börja dricka en varje morgon nu.
 
 
Det brukar ofta bli så att jag står vid spisen och äter under tiden haha, har inte tid att vänta.
 
Lyckades med en helt perfekt som fyllde hela stekpannan, och jag lyckades vända den! Woho! Vanligtvis brukar det vara lite klurigt för de här pannkakorna har lättare att ramla sönder än vanliga pannkisar gjorda på vetemjöl.
 
 
Om du inte har provat än - gört! Det är ju så gott!
Hasselnötsmjöl finns på hälsokostbutiker eller på nätet, tex Bodystore. Fiberhusk hittar du i vanliga mataffärer (finns också på Bodystore).
 
 

Cirkelträningskäk

 
 
Vi köttade på med cirkelträningen mamma, brorsan och jag. Det är ett träningsprogram med fokus på ben- och bålstabilitet som vi har lagt till lite armar och axlar till. Det gick bra förutom att jag fick världens värk i ryggen efter ett tag så jag kunde inte göra de allra sista övningarna. Men som tur var blev det bättre efter att jag stretchat. Får vad som händer när jag ska stiga upp ur sängen imorgon.
 
Nu har jag glufsat i mig en proteinshake och lite kvällsmellis i form av ostrullar med smör, skinkrullar med philadelphiaost, kokt ägg och tomatklyftor med peppar. Men jag känner att jag är lite hungrig fortfarande (är inte så liten i maten jag eller ;)) så ska ta och leta fram något mer ur kylskåpet innan jag duschar och hoppar i sängen.
 
 
Natti natti.
 
 

Träning v. 27

 
Det blev en ovanligt lugn vecka för att vara jag. Förra veckan ändå (v. 26) var lugn på det viset att det blev många powerwalks och cykelturer, ingen hårdträning. Men den gångna veckan har jag faktiskt lyckats med två dagar helt utan träning, det är bra gjort av mig det haha. Är man träningsgalen så är man...
 
Något annat jag är stolt över är att jag spelade fotboll i fredags! Jag har alltid hatat fotboll, antagligen för att jag var livrädd för boll- och lagsporter när jag var liten, plus att alla tjejer i min klass under högstadiet gick på fotboll så jag kände mig så kass på idrottslektionerna. Men det är kul att spela när det inte blir på sådant allvar! Eller när de man spelar med är nästan tio år yngre än en själv, hehe ;). Grymt kul var det i fredags i alla fall, och grymt JOBBIGT! Jag sprang runt (snubblade runt?) som en tok.
Men efter matchen hade jag ändå inte fått nog. Jag kände mig sjukt taggad, så jag stack ut på min första springtur på asfalt efter inflammationen i benet. VILKEN BEFRIELSE. Det är jättedumt, men jag älskar verkligen att springa på vägarna. Det var även min första gång (typ någonsin) som jag springer utan att mäta tid eller sträcka. Det var faktiskt en befrielse det också.
 
 
Måndag: Styrka: mage, rygg       + cyklade till/från jobbet
 
Tisdag: Backintervaller 11 st + styrka: armar, axlar, bröst
 
Onsdag:  -
 
Torsdag: Powerwalk 5,24 km
 
Fredag: Fotboll + löpning + styrka: mage, rygg
 
Lördag: Backintervaller 11 st
 
Söndag:  -
 
 
Det var två riktigt bra och behövliga vilodagar: onsdag Göteborg och Madonna, söndag bara slappdag hemma med familjen. Enda invändningen jag har på min träningsvecka är att jag inte gjorde mitt andra styrkepass för armar, axlar och bröst. Jag brukar alltid försöka köra det minst två gånger i veckan. Men det tar vi igen den här veckan!
Det börjar med cirkelträning med mamma och brorsan ikväll!
 

Dagens tips

 
 
Trött på den gamla vanliga salladen till maten? Lägg till lite äpple i småbitar, det gör susen!
 

Göteborg

 
Hej igen!
Det har inte blivit någon dator-tid sedan onsdags för jag har haft en härlig, fullspäckad och solig ledighet. Är man ledig så är man, då ska man göra precis det man känner för och bara njuta, inte sitta inne vid datorn bara för att man måste. Men nu är jag tillbaka till vardagen (och det väntas regnväder hela veckan...) så då blir det lite mer aktivitet här på bloggen.
 
Onsdag morgon satte jag och mamma oss i bilen och körde ner till Göteborg. Vi checkade in på hotellet, gjorde oss i ordning och gick sedan till Avenyn och åt middag på Restaurang Tvåkanten innan konserten. Jag kan verkligen rekommendera att gå till den restaurangen om du är i Göteborg. Mysig uteservering, jättetrevlig personal och supergod mat. Vi hade inte kunnat fått en bättre start på kvällen, så nöjda!
 
Utsikt från hotellrummet på 17 våningen. Man kan skymta Ullevi och parkeringen med madonnas 20 lastbilar ;)
 
På restaurangen. Varmrätt i form av hälleflundra med räkor, ägg, riven pepparrot och brynt smör.
 
Självklart unnade vi oss dessert. Jag tog chokladfondant med hallonglass (hemmagjord, så sjukt god!!!!), rabarber och saltrostade cashewnötter.
 
Mamma tog klassikern jordgubbar med vaniljglass. Inte att underskatta.
 
 
Efter middagen var det då dags......
 
Lite glest med folk under förbandet som var Martin Solveig. Helt okej spelning, men jag tror de flesta bara satt otåliga och väntade på den stora stjärnan.
 
Fint med solnedgången i bakgunden.
 
 
Efter en låååååång väntan kom hon äntligen ut på scenen. Och det var SÅ värt all väntan kan jag säga er.
 
Mäktigt... från början till slut. Jag förstår inte hur turnén har fått så mycket dålig kritik, konserten var ju GRYM!
Madonna, vilken brud alltså!
 
 
Torsdag morgon var jag halvdöd efter en natt med alldeles för lite sömn och alldeles för mycket allergi-kliande ögon. Men inte deppar man när man vet att man ska få äta hotellfrulle!
 
Mmmmmm :)) De hade en jättebra müsli som var väldigt lik müslin jag har gjort. Man ser mer och mer lågkolhydratsgrejer smyga fram, kul!
 
Efter frukost och utcheckning gick vi runt och myste hela dagen. Strosade runt och njöt av sommarvärmen och den härliga staden. En liten sockerbomb hann slinka ner också ;). Glass är bland det godaste jag vet på sommaren...
 
Innan vi satte oss i bilen hemåt igen så lunchade vi på ett mysigt ställe. Ceasarsallad och en islatte i skuggan satt fint.
 
 
 
Och där slutade min lilla semester. Men jag hade en ledig fredag och en hel helg framför mig vilket kändes enormt lyxigt. Det underbara vädret gjorde ju inte det hela sämre heller :).
 

Fin dag

 
Idag har det varit en fin dag med solsken och sommarvärme hela dagen. Härligt att kunna sitta ute och äta på lunchrasten B). Efter jobbet fick jag med mig lillebror på backintervaller, och när vi kom hem hade snälla mamma gjort sallader med rökt kyckling från Ockelbo kyckling. Underbart gott.
 
 
Mördarbacken.... Fast den såg inte alls brant ut på bild O: Tio gånger värre i verkligheten, lovar!
 
 
Mammas goda sallader med isbergssallad, gurka, tomat, paprika, morot, avocado, fetaost och den fantastiska rökta kycklingen.
 
 
 
Det var allt för idag. Dax att hoppa i sängen för vi ska upp tidigt imorgon. Men det är inte för att vi ska jobba, utan för att jag och mamma SKA ÅKA TILL GÖTEBORG OCH SE PÅ MADONNA :D:D:D:D:D:D:D Som jag har väntat!!!!!!!! C yaaaaa.
 
 

Wannabe Bountys

 
Igår vad jag så himla sugen på Bounty, men jag skulle aldrig få för mig att åka till affären och köpa för mitt sockersug har hållt sig borta ett tag nu (sååå skönt!!) och det vill jag inte förstöra. Så jag tog saken i egna händer och gjorde några slags påhittade lchf-bountys. Hur enkelt som helst och HUR GOTT SOM HELST!
 
Det här var det enda jag använde:
 
- Riven kokos
- Kokosolja köpt på Bodystore!
- Liiiiiite sukrin (behövs inte mycket alls för den rivna kokosen ger sötma)
- Mörk choklad (jag hade tyvärr bara mörk blockchoklad hemma som innehåller bara 40% kakao...)
+ en pytteliten skvätt vispgrädde
 
Smält chokladen. Rör ihop resten av ingredienserna och forma hur du vill. Doppa i chokladen eller bred choklad över. Ställ i kylen (eller i frysen en kortare stund om du vill äta gobitarna på dirren). NJUT!
 
 
 
 
Mmmmmm......
 
 
 
 
 
Apropå mumsiga saker: Något som jag INTE tyckte var mumsigt var proteinpulvret från Fitnessguru :( Jag som hade läst så många bra recensioner. Men vi alla har ju olika smak... För mig blev det helt fel, men gillar du sött och typ skumgodis så är detta något för dig.
 
Någon som vill köpa burken av mig för ett bra pris??? Har bara använt en portion.
 

Träning v. 26

 
På grund av att jag har försökt spendera kvällarna efter jobbet med annat än träning, matlagning och "fixa viktiga grejer", så har det blivit lite mer lugn träning den här veckan. Och det är jag ganska nöjd med. För som jag har snackat om tidigare: Så länge man tar sig ut och gör någon form av motion så är det bra! Man kan inte pressa sig alltför hårt hela tiden. Det kan vara bra att variera sina träningsveckor litegrann, tex att ibland köra mer styrketräning eller ibland gå fler promenader.
För mig blev det både cykling och powerwalk från jobbet förra veckan - perfekt sätt att spara in tid på! Och så blev det faktiskt en till löparrunda :D En vääääldigt långsam en, men det är ändå en löparrunda och det är jag så glad över! Längtar tills jag får maxa igen ;).
 
Så här såg veckan ut då:
 
 
Måndag: Cykling 12 km         + Cykade till jobbet (6 km)
 
Tisdag: Powerwalk 5,88 km + styrka: mage, rygg
 
Onsdag: Cykling 35 min + styrka: armar, axlar, bröst         + Cyklade till jobbet
 
Torsdag: Powerwalk från jobbet
 
Fredag:  -       Cyklade till och från jobbet
 
Lördag: Löpning 3,57 km + powerwalk till och från spåret (totalt ca 4 km)
 
Söndag: Powerwalk 5 km
 
 
 
Varför jag varierar med att skriva i sträcka och i tid är för att jag ibland (oftast) använder min gps-klocka och ibland bara vanlig klocka/mobilen. I fall ni undrade....
 
:)
 

RSS 2.0