Citron- och ingefärste




Jag är en riktig te-drickare. Jag har druckit te till frukost och innan jag går och lägger mig sedan jag gick på lågstadiet. Häromveckan testade jag ett te som mamma hade köpt hem. Eftersom blåbärsteet från samma märke är himlans gott, och jag gillar både citron och ingefära, så tänkte jag att det borde vara gott. Men så fel jag hade. Hur fasen kan det smaka såhär äckligt?! tänkte jag innan jag tittade på förpackningen och såg att teet innehåller 19% kamomill........ En gång för länge sedan köpte jag ett kamomillte för jag hade hört att det skulle vara hälsosamt på något vis. Men det var allt annat än välsmakligt, helt beskt och konstigt, usch.
Jag hällde ut citron- och ingefärsteet på en gång och insåg hur dumt det var att dricka sådant pås-te då jag har ett recept på ett jättegott citron- och ingefärste!?

SÅ, akta er för kamomillte och gör detta istället:


"Varm citrondryck med ingefära och kanel"

För ca 1,5 liter:

1,5 liter vatten
0,5 skivad citron
2 msk skivad färsk ingefära
2 kanelstänger
6 msk honung

Koka upp vatten och tillsätt alla ingredienserna. Låt sjuda cirka 10 min. Låt det svalna av och värm upp igen om du vill ha intensivare smak!


Vill man inte ha sådär mycket är det bara att ta mindre vatten och ba slänga i lite grejer! Det gjorde jag och det blev gott i alla fall :)) Och jag skippade honungen för jag gillar inte när det smakar sött.

Kanske den här drycken kan vara god även kall? Läskande nu till sommaren lixom. Måste testa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0