mat in my heart
Hejsan hoppsan
Idag har vi födelsedagskalas för pappan min som fyller jämnt. Vi har stått i köket igår och hela dagen idag så har käkat en massa gottigotti.
Men det ska jag inte visa nu, utan här kommer två mycket goda men enkla grejer som jag åt häromdagen.
Detta åt jag som mellanmål. Sallad- och gurkbädd med räkröra gjord på crème fraiche, majonäs och färsk basilika. Och så en liten skvätt citronsaft.
Sedan så blev det middag bestående av en broccolisoppa med rostad vitlökssås och knaperstekt bacon. Så härligt gott, färggrant och lättlagat!
4 portioner
Ingredienser:
500 g broccoli
1 hackad gul lök
1 liter hönsbuljong
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
0,5 dl färsk basilika
Till såsen:
1 stor pressad vitlöksklyfta
2 msk olivolja
0,5 tsk salt
2 dl turkisk yoghurt
1 paket bacon
Gör så här:
1. Koka broccolistjälkarna och lök i hönsbuljong ca 5 min. Salta och peppra.
2. Tillsätt broccolibuketterna och koka i ytterligare 5 min. Vänd ner basilika och mixa med mixerstav.
3. Stek bacon tills den är riktigt knaprig och klipp sedan i bitar.
4. Bryn vitlök med olivolja och salt tills vitlöken fått färg, ca 3 min. Blanda vitlöksoljan med yoghurten.
SERVERA! :)